Πότε χρειάζομαι χειμερινά ελαστικά;

winter tires

Ο χειμώνας φέτος μας έδειξε τα δόντια του.

Έτσι, το αυτοκίνητό μας πρέπει να έχει κι αυτό τον ανάλογο εξοπλισμό για να μας προσφέρει την απαιτούμενη άνεση και ασφάλεια. Ας δούμε λοιπόν αν και πότε χρειάζεται να του φορέσουμε χειμερινά ελαστικά.

Τα χειμερινά ελαστικά είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε συγκεκριμένες συνθήκες και ο σκοπός τους είναι να ανταποκρίνονται στις χειμερινές απαιτήσεις ενός ηπειρωτικού κλίματος. Διαθέτουν ειδικό υλικό επίστρωσης που δεν παγώνει (και έτσι δεν σκληραίνει), παρέχοντας σωστή πρόσφυση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, το πέλμα τους έχει ειδική χάραξη με μεγάλα αυλάκια και χαρακιές, με σκοπό την αποχέτευση του νερού και του λιωμένου χιονιού χωρίς να μειώνεται η συνολική ακαμψία του ελαστικού.   Τα χειμερινά ελαστικά δικαιολογούν την ύπαρξή τους από τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου. Αυτό ισχύει όχι μόνο για βρεγμένο οδόστρωμα, χιόνι ή πάγο, αλλά ακόμα και αν η άσφαλτος είναι στεγνή. Στην περίπτωση χιονιού ή πάγου, τα χειμερινά ελαστικά γίνονται όχι απλώς επιθυμητά, αλλά απαραίτητα.   Στην Ελλάδα, τα χειμερινά ελαστικά δεν επιβάλλονται από τη νομοθεσία. Αν όμως κάποιος ζει σε ορεινή περιοχή, ή ταξιδεύει συχνά το χειμώνα, τότε σίγουρα θα τα αξιοποιήσει και θα τα αποσβέσει. Θα κινείται παντού με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, ακόμη κι αν δεν συναντήσει χιόνι.
   

Γιατί να απευθυνθώ στην εταιρεία Αφοί Μαγγόλη;

Γιατί είναι μια εταιρεία που σέβεται και φροντίζει για την ασφάλειά σας. Ιδρύθηκε το 2011, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εδραιωθεί όχι μόνο στον χώρο των ελαστικών, αλλά και στο service, την επισκευή αυτοκινήτων και την τοποθέτηση υγραεριοκίνησης. Η εταιρεία διαθέτει άνετες κτιριακές εγκαταστάσεις, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό. Συζητώντας μαζί τους τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, θα σας προτείνουν τις ιδανικές για εσάς λύσεις. Στη συνέχεια, θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία χειμερινών ελαστικών αυτά που ταιριάζουν στη δική σας περίπτωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο